Laatste nieuws

Tilburg Trappers 3 Kampioen van Nederland !!!

Zondag 9 april,  de dag waarop in het Stappegoor IJssportcentrum de 2e finalewedstrijd gespeeld wordt voor het Kampioenschap van Nederland in de 1e divisie.

De eerste wedstrijd van deze “serie” ligt inmiddels 2 weken achter ons en je zou al bijna vergeten zijn dat die wedstrijd moeiteloos met 2 – 8  gewonnen werd door onze Tilburg Trappers 3.  Zou het vandaag weer zo’n moeiteloze overwinning worden ?

Niets is minder waar. Den Haag is vast van plan om een poging te doen om deze wedstrijd met meer dan 6 doelpunten verschil te winnen. Als ze daarin slagen gaan ze alsnog met de titel aan de haal.  Vreemd genoeg leek Tilburg hier zijn medewerking aan te verlenen. Maar schijn bedriegt want ondanks het feit dat Trappers duidelijk niet voluit gaat en zijn beste spelers wel heel veel rust geeft blijven ze de wedstrijd onder controle houden. Het is wel een feit dat dankzij deze twee totaal verschillende benaderingen van deze wedstrijd de amusentswaarde toeneemt en het publiek zowaar een echte wedstrijd voorgeschoteld krijgt.

De eerste periode wordt afgesloten zonder dat er een doelpunt gescoord is maar wel met veel strijd op het ijs. Een kleine schermutseling aan het eind van de periode zorgt er voor dat er ook aan het begin van de 2e periode nog aan elke kant een speler in de strafbank plaats mag nemen om het restant van zijn straf uit te zitten.

De tweede periode lijkt Tilburg van plan om orde op zaken te stellen. Dit leidt in de tweede minuut van de periode tot het eerste doelpunt van deze wedstrijd en de voorsprong voor de thuisploeg. Amper 3 minuten later is het weer Tilburg dat het net van den Haag weet te vinden. De wedstrijd wordt hierna wat grimmiger maar de scheidsrechter van dienst, Debby Hengst weet hier wel mee om te gaan. Als in de 9e minuut van deze periode den Haag de Tilburgse goalie weet te verschalken  laait aan Haagse zijde de hoop weer op waardoor er weer serieus geijshockeyd wordt.

In de derde periode lukt het den Haag maar niet om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen en naarmate de wedstrijd zijn einde nadert sluipt de vertwijfeling in de Haagse ploeg. De vanaf het begin al bijna onmogelijke opgave om Tilburg op eigen ijs met meer dan 6 doelpunten verschil te verslaan wordt ronduit kansloos naarmate de minuten van het scorebord tikken.  Als dan uiteindelijk het eindsignaal klinkt kunnen we gerust vaststellen dat den Haag ook vandaag geen moment aanspraak heeft kunnen maken op een positief resultaat.

Tilburg Trappers 3 is terecht en ongeslagen Kampioen van Nederland in de 1e Divisie.

Gefeliciteerd mannen !!