Laatste nieuws

Komend weekend 15 en 16 april het U14 Internationaal Hockey Toernooi

Het seizoen van Tilburg Trappers in de Oberliga loopt bijna ten einde.  Vorig seizoen werd het eerste team van Tilburg Trappers in haar eerste jaar Oberliga meteen Duitse Oberligameister en ook dit jaar doet het team weer zijn uiterste best om aan het eind van het seizoen de beker omhoog te mogen houden.

Maar voordat het zover is vindt er in het weekend, in de ijshal aan de Stappengoorweg 3a, voor de zeventiende maal het U14 Annual Hockey Tournament plaats.

De organisatie is al weer vanaf augustus vorig jaar bezig om ook dit jaar weer een uitstekend bezet toernooi op te zetten. Het U14 toernooi beloofd weer het nodige spektakel waarin onze eigen jongens het op gaan nemen tegen een keur aan zowel nationale- als internationale tegenstanders.

De tegenstanders aan het toernooi van ons U14 team (Wit) zijn 3 teams uit België te weten: HYC (Herentals), Bulldogs Liège (Luik) en Coldplay Sharks uit Mechelen. Verder een team van de Sutton Sting uit Engeland en twee teams uit Duitsland, ERC Ingolstadt en REV Bremerhaven. Het 8-tal wordt gecomplementeerd met het team van de Kemphanen Eindhoven.

Het toernooi is veel meer dan alleen maar een paar dagen wedstrijden spelen om te bepalen wie er op dit moment het beste team heeft. Het toernooi vormt namelijk ook een belangrijk onderdeel in de opleiding van onze jeugd waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van onze spelers.

Ze moeten immers in een kort tijdsbestek veel wedstrijden spelen tegen veel verschillende tegenstanders. Hierdoor wordt er dus gewerkt aan hun mentale en fysieke weerbaarheid en veerkracht om ook onder dit soort omstandigheden te kunnen blijven presteren.

Het allerbelangrijkste blijft echter dat onze spelers altijd plezier moeten hebben in het bedrijven van hun sport. IJshockey is een sport waar ontzettend hard gewerkt moet worden en waarbij elke speler jong of oud voortdurend moet blijven investeren in zijn eigen ontwikkeling. Dit kunnen ze nooit volhouden als ze geen plezier hebben bij alle activiteiten die ze hiervoor moeten ondernemen.

De wedstrijden beginnen  op zaterdag om 08:00 uur met een wedstrijd van het U14 team van ColdPlay Sharks tegen het team van REV Bremerhaven.  De laatste wedstrijd zaterdag eindigt om 21:10 uur. Zondag beginnen we weer om 08:00 en het toernooi eindigt om 17:00 uur met de sluitingsceremonie.

Heb je zin om onze toekomstige spelers aan het werk te zien, loop gerust in het weekend even binnen.

Speelschema U14 Tilburg Trappers

15 april om 08:40 uur tegen HYC Herentals

15 april om 12:00 uur tegen Eindhoven Kemphanen

15 april om 14:40 uur tegen ColdPlay Sharks

15 april om 16:00 uur tegen REV Bremerhaven

15 april om 19:20 uur tegen ERC Ingolstadt

16 april om 10:00 uur tegen Bulldogs Liège

16 april om 11:20 uur tegen Sutton Sting

Op 16 april tussen 13:20 en 17:00 speelt men nog een wedstrijd om de eindstand van het toernooi te bepalen. De wedstrijden om plaats  3/4, plaats 5/6 en plaats 7/8 duren 2 x 10 munten stop time. Voor de plaatsen 1 en 2 is de duur 3 x 15 minuten stop time.

Wij wensen Tilburg Trappers U14 veel succes en uiteraard ook veel plezier tijdens hun toernooi !