Laatste nieuws

Komend weekend 1 en 2 april het U12 Internationaal Hockey Toernooi

Het seizoen van Tilburg Trappers in de Oberliga loopt bijna ten einde.  Vorig seizoen werd het eerste team van Tilburg Trappers in haar eerste jaar Oberliga meteen Duitse Oberligameister en ook dit jaar doet het team weer zijn uiterste best om aan het eind van het seizoen de beker omhoog te mogen houden.

Maar voordat het zover is vindt er in het weekend, in de ijshal aan de Stappengoorweg 3a, voor de zeventiende maal het U12 Annual Hockey Tournament plaats.

De organisatie is al weer vanaf augustus vorig jaar bezig om ook dit jaar weer een uitstekend bezet toernooi op te zetten. Het U12 toernooi beloofd weer het nodige spektakel waarin onze eigen jongens het op gaan nemen tegen een keur aan internationale tegenstanders.

De tegenstanders in het toernooi van ons U12 team zijn 2 teams van de Dubai Sandstorms (rood en wit) uit de Verenigde Arabische Emiraten, een team van de SAAD Falcons uit Saudi Arabië, twee teams uit Engeland te weten Telford Tigers en de Midlands Conference. Uit België komen de Coldplay Sharks uit Mechelen. Het 8-tal wordt gecomplementeerd met het team van de Füchse Duisburg

Het toernooi is veel meer dan alleen maar een paar dagen wedstrijden spelen om te bepalen wie er op dit moment het beste team heeft. Het toernooi vormt namelijk ook een belangrijk onderdeel in de opleiding van onze jeugd waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van onze spelers.  Ze moeten immers in een kort tijdsbestek veel wedstrijden spelen tegen veel verschillende tegenstanders. Hierdoor wordt er dus gewerkt aan hun mentale en fysieke weerbaarheid en veerkracht om ook onder dit soort omstandigheden te kunnen blijven presteren.

Het allerbelangrijkste blijft echter dat onze spelers altijd plezier moeten hebben in het bedrijven van hun sport. IJshockey is een sport waar ontzettend hard gewerkt moet worden en waarbij elke speler jong of oud voortdurend moet blijven investeren in zijn eigen ontwikkeling. Dit kunnen ze nooit volhouden als ze geen plezier hebben bij alle activiteiten die ze hiervoor moeten ondernemen.

Doordat het Oberligateam plotseling aanstaande zondag een thuiswedstrijd speelt tegen de Selber Wölfe, is er vlug een nieuw speelschema gecreëerd.  De wedstrijden begint daardoor op zaterdag om 07:30 uur met een wedstrijd van het U12 team van Tilburg Trappers tegen het team van Telford Tigers.  De laatste wedstrijd zaterdag eindigt om 22:00 uur. Zondag beginnen we weer om 07:30 en het toernooi eindigt om 16:00 uur.

Heb je zin om onze toekomstige spelers aan het werk te zien, loop gerust in het weekend even binnen.

 

Speelschema U12 Tilburg Trappers

1 april om 07:30 uur tegen de Telford Tigers

1 april om 10:50 uur tegen Dubai Sandstorms (White)

1 april om 12:50 uur tegen Midlands Conference

1 april om 18:10 uur tegen Dubai Sandstorms (Red)

1 april om 20:10 uur tegen Coldplay Sharks

1 april om 21:30 uur tegen Füchse Duisburg

2 april om 09:30 uur tegen SAAD Falcons

Op 2 april tussen 11:30 en 15:30 speelt men nog een wedstrijd om de eindstand van het toernooi te bepalen. De wedstrijden om plaats 5/6 en plaats 7/8 duren 2 x 10 munten stop time. De wedstrijd om plaats  3/4 duurt 3 x 10 minuten stop time. Voor de plaatsen 1 en 2 is de duur 3 x 15 minuten stop time.

Wij wensen onze U12 spelers veel succes en  uiteraard ook veel plezier tijdens het toernooi !!