Laatste nieuws

Tilburg Trappers U14 wit Kampioen van Nederland !!

Met een overtuigende 8 – 0 overwinning op het U14 team van Den Haag is het U14 wit team van Tilburg Trappers er in geslaagd om het kampioenschap van Nederland binnen te halen.

In het begin van de wedstrijd was er nog sprake van een evenwichtig duel. Het spel ging snel op en neer en aan beide kanten werden doelrijpe kansen gecreëerd.  De twee finalisten hielden elkaar absoluut in evenwicht waardoor het voor de toeschouwers een heel attractieve wedstrijd was. Omdat in deze eerste periode de beide goalies niet van plan waren om te capituleren op een van de veelvuldige inzetten eindigde deze dan ook in een 0 – 0 gelijkspel.

Het publiek ging er nog eens goed voor zitten en de tweede periode begon. Hierbij gingen de teams verder waar ze waren gebleven. Aanvallen gingen heen en weer maar vooralsnog zonder resultaat. Dit duurde tot halverwege de periode toen uiteindelijk Tilburg er in slaagde om het gat achter de doelman te vinden en scoorde de 1 – 0.  Daarna ging Tilburg in een snel tempo richting overwinning. In een tijdsbestek van 6 minuten werd de voorsprong in deze 2e periode uitgebouwd naar een comfortabele 3 – 0.

De 3e periode was nog maar amper 2 minuten bezig toen Tilburg wederom wist te scoren. Drie minuten later volgde het inmiddels alweer 5e Tilburgse doelpunt. Onze jongens hadden de smaak te pakken en wisten in de 4 minuten die volgde nog twee keer te scoren waardoor de stand op 7 – 0 kwam. We waren hiermee halverwege de 3e periode aangeland en de wedstrijd was inmiddels al lang geen wedstrijd meer. Tilburg hoefde niet meer echt en Den Haag was niet in staat om iets tegen de Tilburgse overmacht in te brengen.  Zo ging de wedstrijd in een rustig tempo richting eindsignaal. Dat er met nog minder dan 3 minuten nog een Tilburgs doelpunt viel was alleen nog interessant voor de statistieken. Hiermee werd de 8 – 0 eindstand een feit en na het klinken van het laatste fluitsignaal kon het team van Tilburg Trappers U14 wit zich op gaan maken voor het feestje en mogen ze zich U14 Kampioen van Nederland 2017 noemen.

Wij feliciteren spelers, coaches, begeleiders en ouders met het behalen van dit schitterende resultaat.