Laatste nieuws

Tilburg Trappers U17 verliest halve finale van Heerenveen !

Het Tilburg Trappers U17 team is er niet in geslaagd om een plek in de finale te veroveren. Een 4 – 5 nederlaag tegen het U17 team van Heerenveen betekende het vroegtijdig einde van een verder zeer succesvol seizoen.

In de wedstrijd tegen Heerenveen bracht Tilburg zichzelf in de problemen. Zo werd in de eerste periode tweemaal een 5 tegen 3 situatie  niet benut en kwam Heerenveen hier zonder tegendoelpunt doorheen. Het Tilburgse  overwicht op het spel dat regelmatig te zien was werd niet omgezet in doelpunten.

Heerenveen maakte na 9 minuten in de eerste periode wel gebruik van de kans die ze geboden werd en kwam hiermee op een 0 – 1 voorsprong.

In het totale wedstrijdverloop werd een nadrukkelijke hoofdrol opgeëist door een uitermate slecht fluitende scheidsrechter die 10 minuten straffen en game misconducts uitdeelde alsof het strooigoed was.

Toch was dit niet de reden dat Tilburg deze partij niet naar zich toe kon trekken. Ze lieten zich te veel meeslepen door hun emoties en vergaten daarbij dat er ook nog een ijshockey wedstrijd gespeeld moest worden met als inzet een finale plek om het kampioenschap van Nederland.

Heerenveen kon zich het best schikken in de voortdurend door onzinnige straffen gekenmerkte wedstrijd en kwam op een 0 – 2 voorsprong.  De 1 – 2 van Tilburg werd amper 3 minuten later alweer door Heerenveen beantwoord met hun 3e doelpunt. Slechts 2 minuten later wisten ze hun voorsprong zelfs uit te breiden naar 1 – 4. Met nog slechts 20 seconden te spelen in de 2e periode wist Tilburg de achterstand te verkleinen waardoor deze periode met een 2 – 4 voorsprong in het voordeel van Heerenveen werd afgesloten.

In de 3e periode leek Tilburg orde op zaken te willen stellen en slaagde daar ook nog in.  Via 2 doelpunten waar slechts 4 minuten tussen zat werd de stand gelijk getrokken. In het slotoffensief dat daarop volgde kraakte de verdediging van Heerenveen maar wist stand te houden.

De wedstrijd eindigde met een 4 – 4 gelijkspel waardoor een 5 minuten overtime noodzakelijk was. In deze overtime die met 3 tegen 3 gespeeld werd wist geen van beide teams de alles beslissende tik uit te delen.  Het eindoordeel zou dus geveld worden via het nemen van penalty-shots.  Uiteindelijk miste Tilburg het 5e penalty-shot en prikte Heerenveen de winnende goal achter de Tilburgse goalie waardoor de wedstrijd beslist werd met een 4 – 5 eindstand.

Al met al een halve finale wedstrijd waarbij 2 ploegen welliswaar hard streden maar zeker niet unfair.  Het totaal aan strafminuten van 189 voor Tilburg en 83 voor Heerenveen was absoluut geen weergave van hetgeen op het ijs gebeurde.

Dit verlies betekende dus het einde van het seizoen 2016 – 2017 van Tilburg Trappers U17.  Een seizoen waarin goed gespeeld werd met als hoogtepunt misschien nog wel het behalen van het Beker Kampioenschap.  Het Tilburg Trappers U17 team kan met trots terugkijken op dit seizoen waarbij slechts 2 x verloren werd. Helaas was die laatste verliespartij de “duurste” van allemaal want die ging ten koste van een finale plaats voor het kampioenschap van Nederland.